Choď na obsah Choď na menu
 


Zápis do materskej školy na školský rok 2024/ 2025

Zriaďovateľ Mesto Gelnica a Materská škola, Slovenská 49, Gelnica

oznamuje termín, podmienky a postup zápisu detí do materskej školy

 

ZÁPIS do materskej školy na školský rok 2024/ 2025

sa uskutoční

od 01. do 31. mája 2024

Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku; výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku. Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta príslušného kalendárneho roka, je predprimárne vzdelávanie povinné. Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti podľa § 59 ods.2 zákona 245/ 2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole nemožno prijať dieťa mladšie ako dva roky, a to ani na adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt.

Prednostne sa prijímajú:

deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné

deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.

 

Dieťa sa do materskej školy prijíma vždy len na základe písomnej žiadosti o prijatie dieťaťa do 31.5. na nasledujúci školský rok.

Žiadosť je zverejnená na webovom sídle školy https://mssgl.estranky.sk/clanky/ziadost-o-prijatie-dietata-na-predprimarne-vzdelavanie.html, ale prijímame aj vlastnú žiadosť.

Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale potvrdením o jeho zdravotnej spôsobilosti absolvovať predprimárne vzdelávanie v materskej škole.

Za dieťa so ŠVVP môže riaditeľ materskej školy považovať len dieťa, ktoré má zariadením poradenstva a prevencie diagnostikované špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby.

Žiadosti prijímame priamo v materskej škole alebo oskenovanú môžete podať

aj elektronicky na email školy msslovenska49gl@gmail.com .

 

Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí bude doručené najneskôr do konca júna 2024.

 

Gelnica 30.04.2024

Daniela Danková, riaditeľka